Dobeseden prevod bi bil – razcepljena piramida. No, pa saj vhod v to konglomeratno jamo tudi tako izgleda. Skoraj na vrhu konglomeratne piramide je vhod – razpoka.

V petek 9. in sobot 10.5. je bila na avstrijskem koroškem velika reševalna vaja treh dežel: Avstrijska Koroška in Štajerska, Gorenjska in Furlanija – Julijska Krajina. Prepostavka vaje: poplave. Jamarski reševalci iz reševalnega centra Kranj smo sodelovali pri reševanju ob nesrečnem zdrsu planinke v že omenjeno jamo. Jama je poševna razpoka z dvema manjšima stopnjama in skupne dolžine cca. 50 metrov. Izvlek smo izvedli približno 25m od vhoda. Domači reševalci to delajo malo drugače, bolj na “houruk”. Vse skupaj je bilo bolj namenjeno druženju, spoznavanju in navezovanju kontaktov. V soboto smo si ogledali še prireditev: Dnevi varnosti, kjer so se predstavile različne reševalne službe in demonstracije različnih nesreč: z motorjem, ob delu z motorno žago, itd.

Udeleženca iz DRP: Marko in Walter