Za nedeljo 23.10.2011 sem organiziral kondiciranje reševalcev iz RC Kranj. Vabljeni so bili tudi vsi jamarji iz gorenjskih društev. Ob osmi uri zjutraj se nas je v Kranju zbralo 5 zagnanih reševačev in 2 jamarja (DRP, JDGV, DZRJ Kr.) in v Gorjah še eden domač jamar.

V plezališču so jamarji opremili dve opremljevalni smeri. Izdelali smo tri trojna pritrdišča za tri protiteže in napeli žičnico z dvema spremembama smeri. Utrjevali, nekateri prvič videli in preizkusili, smo tovariško pomoč na tri načine (prsna prižema do prsne prižeme, s pomočjo dolge popkovine in s pomočjo nožne zanke). Vsi so vadili dvig poškodovanega s pomočjo protiteže in napenjanje žičnice. Za konec smo še izvedli dvojni, horizontalni, dvig nosil in jih spustili nazaj na žičnico in transport po žičnici.

Zaključek in AnaLiza v gostilni Pr Kunavc ob domačem napitku in hrustlajavo pečenih piščancih.

Podobno kondiciranje bom še kdaj organiziral, tako, da se ga boste lahko udeležili tudi tisti ki v nedeljo niste prišli.