Saj o Klomskemu breznu ne bi kaj preveč razpravljal, ker vsi že vse vemo. Tudi to, da ima med vsakim breznom tako ozek prehod da te stiska povsod in še tam kjer te ne, te pa kaj drugega moti 🙁

In ker je želja tale naš Klomski enkrat malo bolj resno pofotografirati in posneti, smo se odločili, da ga pripravimo na to in smo se odločili za širjenje ožin. Saj bi bilo lepo tudi to ovekovečiti, ampak bo potem lepše, ko bo že vse pripravljeno in bomo samo leteli skozi … se mi zdi ja 😡

V glavnem se v ponedeljek proti večeru zmenimo na ferajnu. Prisotni Walter, Peter in moja malenkost … in čakamo … pa čakamo … pa še vedno čakamo … in končno dočakamo … ne, še vedno čakamo … no, pa se le pripelje še Rado (Župca). Na brzino ga nekaj postrani pogledamo, malo pojamramo in se že bašemo v njegov … no, recimo kombi. Ampak v tem kombiju nima samo … hja, ne vem kaj naj napišem, ker bi veretno tudi tisto privlekel iz kakega skritega kotička. Utovorjeni s TNT, Pentrit-om, C-4, AmonAl-om, … beri kot macola, špica, majzel, jeba in celo dve baterijski vrtalki … se pripeljemo do jame. Pohvale šoferju in njegovemu mobilnemu avto-domu-delavnici-telovadnici.

Rado in Walter do meandra, midva s Petrom pa do prve ožine. S Petrom počakava, da se unedva zagujsata v vzporedno brezno, da potem midva lahko začneva brskati in dol metati. Kot zanimivost za poznavalce Kloma – čeprav sta bila dol pri prvem meandru, sta rekla, da sta slišala in videla kak kamenček prileteti do njiju oz. v njuno bližino. Ampak midva tega nisva vedla, zato se nisva preveč obremenjevala 😀

V mašino dava 8 sveder in že začneva vrtati, en razbija, potem se malo zamenjava, en je pod ožino, drugi nad ožino, en tolče, drugemu leti v oči, prvi drži majzel, drugi tolče večinoma časa po majzlu, … v glavnem je bilo pestro in … no, ni ravno avtocesta, ampak v primerjavi s prej je pa sedaj ooooogroooomnoooo prooostoooraaaaa. Ampak še vedno se pa moraš malo pomatrati 😉

Aja, med razbijanjem oz. že takoj na začetku nama je jeba odletela v brezno in ko zaključiva in slišiva, da se unedva že vračata nazaj, se odpravim v brezno. Da preverim malo vrv, če se vseeno ni poškodovala, kljub vsej pazljivosti in če bi slučajno kje videl jebo. Pa jo je Walter našel na uni strani brezna, kjer “tja pa sigurno ni odletela”. Tudi Walter in Rado sta bila uspešna; kamen iz meandra je odstranjen, tudi tisti drobir malo nižje, sedaj se že vidi direkt do sidrišča, ampak mogoče pa odstranimo še eno malo poličko / rob.

Zunaj smo bili malo čez 23:00, aja notri pa smo skočili okoli 21:00 … kriv je pa Rado … obakrat … prvič ker je zamujal in drugič, ker je iz hladilne torbe ven potegnil domačo konjsko in govejo salamo, sir, kumare, paradajz, kruh, … no, tudi Walter je malo kriv, ker pa je mel s seboj green-6-pack.

{phocagallery view=category|categoryid=17}

Doma sem bil okoli 01:00 … tuš, računalnik ugasnit in via postelja … LP, Marko :ugeek: