Letošnji tabor smo pričeli pri Glažarici. Odločili smo se da jamo razopremimo in pospravimo. Marko, Andreja in jaz smo šli do konca levega dela. Razopremiti zadnje brezno, vmesni kamin in pospraviti orodje in transportni zaboj. Peter, Aljaž, Tomaž in Simon pa v desni del slikati in razopremiti prečko. Zadnje brezno smo hitro dosegli in se spustim razopremiti. Med tlačenjem skozi razpoko navzgor opazim da mi je v brezno padel 13 ključ, malo ga je škoda, nič, se spustim pogledat kje je in sem šel do dna. Na dnu pa, macola, špica in velika špica. Rezultat, izgubljen 13 ključ, v breznu ostala ena kotna ploščica in najdeno orodje. S pomočjo špice in macole sem v tisti ožini razbil manjši problem in se veliko lažje potegnil ven. Med tem časom se je Andreja že odpravila proti izhodu. Z Markom pospraviva opremo in tudi midva počasi proti izhodu. Spotoma sva še razopremila tisti kamin. Tudi v kaminu je ostala ena stropna rinka. Z vso opremo sva se počasi vračala proti izhodu. Andreja je spotoma pobrala plastični zaboj, ki sva ga z Anžetom imela za transport zemlje, ko sva širila ozek rov. Pod vhodnim breznom ujameva Tomaža ki je ravno startal z vzpenjanjem in Simona. Prečko so uspešno pospravili in tudi slikali. Simonu je odprt foto kovček ušel v brezno, na srečo brez foto opreme, in se malenkost poškodoval. Zadnji na vrsti za razopremljanje (sem se sam javil) sem ostal jaz. Na vrhu brezna, malo pod vhodom, povlečem vrv ki pa se kmalu zatakne, ma ………….. Naredim pritrdišče in nazaj na dno. Vrv se je prav lepo navila okreg ene veje. Osvobodim vrv, malo poplezam in vrv zvije dovolj nad tlemi da se ne more več zatakniti. Zunaj pospravimo opremo in se preoblečemo. Peter in Aljaž sta že odšla proti planini Zg. Jirn kjer bosta pripravila ogenj za piknik. Hitro se tudi mi odpravimo za njima, spotoma en odcep zgrešimo in pri drugem poizkusu uspešno najdemo Petrov avto. Simon si oprta nahrbtnik (Peter, Aljaž in Simon ostanejo do nedelje), ostali pa bolj prazni kot ne lepo počasi do planine. Spotoma poberemo še malo drv. Pri lovski koči je že vse pripravljeno za žar. Jedača je hitro pripravljena za termično obdelavo, žejni pa tudi nismo več. Nekaj je še ostalo od lanskega tabora, nekaj smo pa s seboj prinesli. Po odlični večerji se štirje odpravimo v dolino.