Gremo mal na Jelovico, Glažarco razopremit. Na Raztovki se začne sneg bolj zares. Rovtarica, zavijemo desno, snega že več. Kmalu samo še kolesnica in kombi nikamor več. Ketne bo treba gor dat. ¸

Tudi kolesnice je kmalu konec in se še nekaj trudimo na celo. S Petrom sva še drevje umikala in z malo žagico smreko žagala.

Na znanem križišču, na robu vetroloma pa le obrnemo.

Ob cesti smo opazili vhod v brezno. Ko smo že tukaj pa vsaj to pojdimo pogledati.

Sam se spomnim da je o tem že Grga nekaj razlagal. Opremo imamo pa gremo pogledat. Hitro se napravimo, Marko opremi prvi dve pritrdišči. V jamo gremo Peter, Aljaž in jaz. Vhodno brezno ima na dnu nekaj smeti, malo jezerce in možen prehod naprej v jamo. Počakam Aljaža in Petra. Skupaj se zbašemo naprej v še večjo dvorano in se razgledamo. Najdem še eno brezence s veliko Marijinega stekla. Ta del jame je tudi zelo topel. Počasi se odpravimo proti površju. Marko je zunaj poskrbel za ogenj, klobas pa ni bilo.

Zaključek v brunarici v Dražgošah.

Baterija v aparatu je bila bolj švoh in fleša ni vklopilo, se opravičujem bolj kritičnim.

V Rudnem, ko zaviješ proti Raztovki, je tabla, dovoljeno do 5km. Do Novaka plužijo, naprej se znajdi sam.

Udeleženci: Marko, Peter, Aljaž in W