Tudi letos so Kranjčani (DZRJ Kranj) organizirali tradiconalno srečanje ob Breznu pri Leški planini. Letos smo se ga Ločani kar lepo udeležeili. No … Nace, Simon, Walter in jaz, med tem ko so pa naše boljše (tako se samo reče) polovice delale (tako se samo reče) bolj pomembne stvari  … 🙂

Med tem, ko smo mi ob 8ih pricapljali v njihov tabor, so eni že skakali naokoli in trdili, da nismo nobenega zbudili. Ampak kolikor je Walter priletel s kombijem mimo njihovega tabora, so predenj smo se mi napravili, imeli dovolj časa, da si obrišejo zaspančke in (i)zvalijo ven iz šotorov 😀

Jutranji posvet, pa kavica, pa cigareti, pa debate, pa … ma z Walterjem sva jih (Kranjčane) toliko preganjala, da so nam dali enega svojega, da nam je povedal kak je plan dela. Dobimo Robia in nekaj štrika. Ker je bilo brezno opremljeno samo do prve dvorane in želja, da se jo opremi vsaj do druge, smo potem takem nabrali toliko robe.

No, še vhodnega štrika ni bilo 🙂 … tako, da smo tudi za to poskrbeli. Počasi en za drugim izginemo v brezno. Z nami je šel še M’re Solzica iz JDGV. Na trenutke komaj dohajamo Jezerjana, na trenutke si ga pa sposodimo kaj se tako obira. In vedno najde tehten razlog, a se tudi kaj kmalu skobaca naprej.

Leška je luštno brezno, k z nekaj prepenjanji kar pdaeš doli na “- 200 m”. Skozi dvorano, mimo kur.. ti.. penisa, malo iskanja prehoda in Robi že opremlja šus … od sedam metera 😀 Hopa cupa, mimo oz. skozi WC, kjer skoz teče in že smo na dnu druge dvorane. Pade plan, da bo malica pri Kapniku na – 320 m.

Jaz zopet nafutram otroka M’reta in Simona 🙂 in se že počasi odopravljamo ven. Walter in M’re naprej, Simon naju pa z Nacetom opremi s fleši in razmeče po dvorani. Aja, pa še dva Brežičana sta se nam na dnu pridružila. Na začetku je tudi Robi pomagal pri fleširanju, potem je pa prišel njihov dire… predsednik … Potočnik in sta šla skupaj nekaj meriti. Mi trije pa via dnevna svetloba.

Saj še vedno malo preklinjamo Simona 🙂 ampak vseeno sedaj kar leti s temi “vireles” fleši. 1-2-3 … no, mogoče tja do 100, ampak smo bili kar hitro zunaj na še svetlem dnevu. Walter se je že kar lepo najedel, med tem ko sem mu jaz sem ter tja še kak kos klobase ukradel, kljub temu, da sem bil še v jamarski uniformi.

Z Walterjem se počasi odpraviva počasi proti domu, med tem ko sta Nace in Simon se odločila prespati na Leški in počakati naslednje jutro za ponovitev spusta do prve dvorane … ampak baje sta bila utrujena tudi še drugi dan 🙂

vir slike

To je to … lp, Marko :ugeek: