V nedeljo sva se pred ferajnom zbrala Polona in jaz. Ker mi – Mam namen – še ni vrnil ključev od ferajna sva lahko šla takoj v akcijo. Parkirava nad žago v Gabrovem, preoblačenje in po že znani poti direkt do vhoda. Nekaj čez osmo sva vstopila v BnML z namenom preopremiti. Dobro, da imam v opremljevalnem kompletu tudi nekaj stropnih rink. Prvo pritrdiščr je gurtna okrog rogla. Nad prvim krajšim breznom sem zabil svedrovec. Polona je šla naprej razvozlati naslednje pritrdišče. Kmalu sem za njo in že popravljam tudi to pritrdišče, zamenjal sem vijak, sedaj se rinka ne vrti več. Polona je šla naprej do dna velikega brezna. Pod vhodnim delom v to brezno sem zabil še en svedrovec. Po končani izdelavi pritrdišča sem šel do dna brezna in do delovišča v tem breznu. Vode je več kot prejšnič. Polona je že začela z žemarjenjem proti izhodu. Med povratkom iz jame sem v zgornjem delu nad velikim breznom zabil še en svedrovec. Sedaj je v jami: pet stropnih rink z vponkami in dve gurtni. Vrv 9mm bomo morali zamrnjati za 10mm – če bo še kaj več akcij kot ena. Ob 11 uri sva bila že nazaj pri avtu. Prijetna rekreacija pred nedeljskim kosilom.

img_2218.jpg - 608.21 Kb

img_2199.jpg - 371.25 Kb